medicinkvinden.dk

Hvad Er Godt At Spise Før Og Efter Træning?

22. July 2021 Pixabay

Elsker du at træne? Så har du med relativt stor sikkerhed tænkt over, hvordan din kost før og efter træningen påvirker din evne til at præstere under en træning. Om det så er træning i form af elitesport, fitness eller noget helt andet er underordnet. Faktum er, at din kost har stor indflydelse på, hvordan du kan præstere under træningen, samt hvordan du restituerer efterfølgende.

Det skal du spise før træningen

Det optimale er at spise cirka 3 timer før træningen begynder. Noget af det bedste du kan spise er ting som rugbrød med sundt pålæg, fuldkornspasta eller skyr. Du kan med fordel supplere med noget frugt og/eller en müslibar. Det vigtigste er, at du giver din krop nogle kulhydrater, som den kan forbrænde og bruge som brændstof under træningen.

Det skal du spise efter træningen

Når træningen er slut, så sker der som regel også det, at sulten melder sig. Her er det vigtigt at du både får godt med proteiner og kulhydrater indenbords. Dette kan blandt andet være æg, lyst kød, skr, frugt, rugbrød, fisk, havregryn og lignende.

Sidst men ikke mindst, så er det super vigtigt at drikke rigeligt med vand både før, under og efter træningen. Især fordi du sveder meget, så er det vigtigt ikke at blive dehydreret.